Międzynarodowy Dzień Marchewki obchodzony jest każdego roku 4 kwietnia. Współcześnie dzień ten celebruje się w wielu krajach całego świata. Celem Dnia Marchewki jest rozpowszechnianie wiedzy o warzywach i o zdrowym stylu życia. Marchew to warzywo korzeniowe, zwykle w kolorze pomarańczowym. Marchewki są szeroko stosowane w wielu kuchniach, szczególnie do przygotowywania sałatek, a sałatki marchewkowe są tradycją w wielu kuchniach świata. 
Tego dnia nie tylko chrupaliśmy przyniesione do szkoły marchewki, ale także wyciskaliśmy sok z marchewek ![]()
![]()
 i ulubionych owoców. ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
 Zabawa była fantastyczna, a efekty przepyszne! ![]()
![]()
Uczniowie z wielkim apetytem wypijali świeżo wyciśnięte „witaminowe eliksiry” – najzdrowsze, bo bez dodatku cukru i konserwantów.
Zapamiętajcie ![]()
 Kto soki pije, ten zdrowo żyje!![]()


















